Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Telefoon: 06 48 669 998

Wanneer het gehoor in orde is, maar het gehoorde niet goed wordt verwerkt, spreekt men van een zwakke luistervaardigheid ofwel zwakke auditieve vaardigheden. Er kan ook sprake zijn van slechthorendheid. Middenoorproblematiek kan een risico vormen voor de spraak-taalontwikkeling.

Auditieve verwerkingsproblemen ( AVP)

- mijn kind kan niet goed onthouden wat er tegen hem is gezegd

-mijn kind heeft moeite om op te letten als hij langere tijd moet luisteren

-mijn kind verstaat beter in een rustige omgeving dan wanneer het rumoerig is

-mijn kind heeft concentratieproblemen

-mijn kind heeft leerproblemen

Het gehoor van uw kind is goed, maar er lijken wel problemen met het luisteren te zijn. Nadat het geluid de oren heeft bereikt, moeten  de hersenen het geluid ook goed kunnen verwerken om een ander te kunnen verstaan. Vooral als er in de omgeving veel geluid is, zoals bijvoorbeeld in een klaslokaal, kan dit een probleem zijn. Dit kan leiden tot problemen in de taalontwikkeling of in het lezen. Kinderen met AVP kunnen mondelinge informatie minder goed oppikken, waardoor zij informatie missen.

In het Logopedisch Centrum Hoofddorp kan  taalonderzoek worden  gedaan en met behulp  van checklists kunnen wij in kaart brengen of er mogelijk sprake is van AVP.  De diagnose wordt gesteld in een audiologisch centrum, maar voor behandeling kan uw kind bij ons terecht.

 

1006-400